• 27 / 03

  Al Centre d’Estudis de l’esplai inaguram la nostra ludoteca al barri de Bons Aires.

  27 de març de 2017

  El passat divendres vàrem fer la inauguració de la ludoteca del CEE. Aquesta nova activitat social està situada a la nostra seu, al carrer Pere Martell 44.

  L’origen d’aquest projecte el trobam l’any 2014 el CEE va canviar la seva ubicació. El nou local era molt més gran que els precedents. Quan el varem triar pensàvem especialment en tenir un espai interessant per realitzar els cursos formació, i en altres possibles formacions que poguéssim realitzar. Amb tot, els cursos no es realitzen de manera continuada, i quan tenen lloc sol ser en cap de setmana o vacances escolars. Així després temps instal·lats aquí ens trobam amb un espai infrautilitzat però molt aprofitable. I és així com sorgeix la idea de posar una de les sales a disposició de la ciutadania mitjançant la preparació d’una ludoteca pensada com un espai dedicat íntegrament al joc on grans i petits poden compartir experiències i moments lúdics de qualitat.

  Les ludoteques són centres que tenen una finalitat lúdica, socioeducativa, cívica, cultural i inclusiva que elaboren i porten a terme un projecte socioeducatiu, i que tenen com a objectiu principal garantir el dret de l’Infant al joc, col·laborant així en el seu desenvolupament integral de la persona, per la qual cosa estan dotats d’un fons organitzat de jocs, joguines i altres elements lúdics. Els jocs i les joguines són concebuts com a béns col·lectius amb valor educatiu, promovent el joc lliure amb una clara intencionalitat educativa.

  La ludoteca del Centre d’Estudis de l’Esplai està organitzada en racons: zona de lectura, jocs de construcció, jocs simbòlic, desfressos, jocs de taula, jocs sensorials. A la ludoteca combinarem les possibilitats que dona el joc lliure dels infants amb les propostes que du a terme la persona encarregada de dinamitzar l’espai.

  Estau més que convidats a participar-hi!

   

  _____